Villa Nord anvender en systemisk narrativ tilgang. Vi arbejder ud fra et menneskesyn om, at alle mennesker har styrker og kompetencer, de kan benytte i eget liv. Vi tror på, at med den rette indsats kan denunge finde og udvikle kompetencer, til at italesætte og finde mening i egen livshistorie.
Vi tror på et anerkendelse, inddragende og tillidsfuldt samvær unge og personale imellem. Vi har fokus på samarbejde, trivsel og tryghed med henblik på at udvikle de unges almene, sociale og personlige kompetencer. Vi ønsker at opnå, at de unge overlever at have indflydelse på eget liv. Vi kravs- og forventnings tilpasser ud fra den enkelte unge. Vi ønsker, at den unge har tillid til sig selv og til andre. Vi tilskynder dem til at tage ansvar for egne mål og handlinger og støtter dem i evnen til at håndtere livet.
I Villa Nord lægger vi stor vægt på at støtte de unge til egenhændigt at tage ansvar for egen ungdomsliv. Dette gøres bl.a. ved at møde de unge med stor nysgerrighed og guide dem i de problemstillinger, som de unge møder i hverdagen. Personalet støtter de unge i sociale kompetencer, botræning, hygiejne, kost og uddannelse, med et stort fokus på at de unge selv er en del i at tage ansvar for læring og egen udvikling. Dette gøres bl.a. med udviklingsmål, som den unge selv er med til at definere. Dette opstilles i samråd med den unge 4 gange årligt.
Vi arbejder ud fra et helhedsorienteret syn på den unge, hvorfor vi vægter samarbejdet med skole, uddannelsessteder, familie og betydningsfulde relationer højt.